Hlavní navigace

Uživatelé Windows 8 už mohou stahovat aktualizaci na verzi 8.1

17. 10. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Windows 8.1 se snaží dílem vyhovět některým steskům po chování verzí starších. S blížícím se koncem podpory pro XP totiž řada lidí volí přechod raději na Windows 7.

Microsoft zanedlouho uvolní ke stažení bezplatné povýšení Windows 8 na verzi 8.1. Ta má na trh přijít sice až v pátek 18. října, jenže ten nastává na Novém Zélandu už v naši čtvrteční jednu hodinu odpolední. Aktualizace je tedy už nyní k dispozici ke stažení v obchodě s aplikacemi Windows Store, připravte se ovšem na stahování cca 3,6 GB dat.

Nová Windows se mají více přiblížit tomu, nač byli zvyklí uživatelé verzí předchozích, ale návrat tlačítka „Start“ neznamená návrat nabídky „Start“. Co přinášejí Windows 8.1, jsme už shrnuli.

Připomeňme, že Microsoft naplánoval ukončení podpory Windows XP na 8. dubna 2014 a že poté se XP stanou krajně nebezpečnými — protože jak bude Microsoft nadále vydávat záplaty pro verze novější, bude tím zároveň navádět zločince k tomu, aby vyzkoušeli, zda stejná zranitelnost nebyla už v XP.

Jestliže tedy patříte stále k té zhruba třetině, která je dosud na Windows XP, pak máte nejvyšší čas přejít na některou verzi novější. Microsoft doufá, že nepřesvědčil‑li vás verzí 8, pak se mu to povede verzí 8.1.

Tipy C

Lidé totiž zatím raději přecházejí na Windows 7. V září podíl sedmiček vzrostl více než podíl Windows 8.

TIP: Souhrn novinek, které Windows 8.1 přinášejí v oblasti Internetu, připravujeme na zítřejší ráno.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).