Hlavní navigace

Začíná další ročník ankety Křišťálová Lupa

13. 8. 2007
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: 74287
Víte o zajímavé české službě či projektu a rádi byste o něm dali vědět ostatním? Zajímá vás, co považují za nejlepší na českém Internetu odborníci i běžní uživatelé? V novém ročníku ankety Křišťálová Lupa máte znovu možnost dát hlas svým oblíbeným projektům a webům a získat jim tak místo v pomyslné síni slávy.
Křišťálová Lupa 2007 - logo

Křišťálovou Lupou jsme si loni poprvé dali za cíl najít a ocenit nejoblíbenější internetové projekty v Česku a pomocí volby odborné poroty také upozornit na úspěšná či inovativní řešení (v kategorii Projekt roku) i na událost či projekt, které si zaslouží pozornost pro svůj negativní vliv na celkové internetové prostředí (kategorie Anticena). Na rozdíl od podobných anket v minulosti (či v přítomnosti) jsme se rozhodli svěřit hlavní tíhu volby vám, čtenářům a odborné veřejnosti, protože jsme přesvědčeni, že sami nejlépe dokážete vyjádřit, které projekty máte rádi. Zároveň tím zprostředkováváme zpětnou vazbu mezi vámi a provozovateli těchto služeb. Dobré nápady nechť dojdou ocenění, pro ty špatné je tu již zmíněná Anticena.

Nutno dodat, že loňský ročník se vydařil nad očekávání: ve veřejných kategoriích vás hlasovalo téměř 11 tisíc, přestože anketa tehdy začínala později, a na nominaci i hlasování tak bylo o něco méně času. Slavnostní vyhlášení ankety bylo samozřejmě plánováno jako zábavné, ale většina zúčastněných se shodla, ze samotný průběh večera byl ještě o něco lepší. Kromě vtipů moderátora Jakuba Železného se totiž neplánovaně do tvorby programu zapojilo i autorské duo Tomáš Baldýnský a František Fuka, kteří mj. zabrali cenu pro vítěze kategorie Zábava a bulvár i Anticenu, kterou si nepřišel převzít Slávek Boura za portál Peprnet.cz.

Křišťálová Lupa 2006 - Zábava a bulvár

Tomáš Baldýnský nakonec cenu v kategorii Zábava a bulvár předal do správných rukou

Pro připomenutí zopakujme loňské vítěze v jednotlivých kategoriích:

Kompletní výsledky loňského ročníku ankety i s fotogalerií najdete jak na stránkách ankety, tak v článku Ceny Křišťálové Lupy 2006 uděleny.

Křišťálová Lupa 2007

Pojďme však již k aktuálnímu ročníku. Oproti loňskému roku jsme ke kategoriím přidali jednu novou, a sice Komunitní projekt. Do té by měly spadnout vaše hlasy, náležející webům zaměřeným na budování a rozvoj internetových komunit, jejichž obsah zároveň do značné míry tvoří sami uživatelé. Do této kategorie (a do ostatních, uvedených výše) budete moci nominovat své favority ode dneška až do 9. září 2007. Nominovat můžete služby a projekty (či instituce) zaměřené na české uživatele. Před nominováním si prosím přečtěte krátké podmínky pro nominace.

Pět nejčastěji nominovaných projektů, služeb či společností v každé kategorii poté postupuje do finálního hlasování, které potrvá od 24. září do 28. října 2007. Během tohoto hlasování budete moci určit konečné pořadí pěti nejčastěji nominovaných projektů v prvních 12 kategoriích. Pořadí v kategorii Projekt roku a Anticena určí opět odborná porota, složená z několika desítek zástupců internetové a telekomunikační sféry, médií a společenského života (obsazení poroty zatím není uzavřeno, bude však ve stejně reprezentativním duchu jako loni). Díky tomu, že i tyto kategorie naplní nominacemi veřejnost, budou si jejich vítězové moci být jisti, že jejich slávu (či „slávu“) jim zajistili jak odborníci, tak široké fórum uživatelů.

U odborné poroty zároveň dochází ke druhé změně oproti loňskému ročníku, protože její členové budou moci během své volby nominovat a zároveň ohodnotit jeden projekt dle svého vlastního výběru. Odborníci tak získávají možnost upozornit na zajímavý projekt, který se nedostal na seznam nominací veřejnosti.

S malou novinkou přicházíme také pro provozovatele webů a projektů, kteří by rádi o vítězství v anketě usilovali. Zatímco loni někteří z nich vyzývali různými formami své uživatele k nominování či hlasování, letos jim nabízíme jednotnou podobu propagace ankety: stačí si vybrat z nabízených bannerů a ikon.

Slavnostní vyhlášení výsledků ankety Křišťálová Lupa 2007 se uskuteční večer 22. listopadu 2007. Výsledky samozřejmě budou po tomto datu k dispozici také na stránkách ankety.

BRAND24

Ve stejný den se také opět uskuteční odborná celodenní konference Czech Internet Forum 2007, jejímž cílem je reflexe aktuálního stavu a vývoje internetového prostředí v České republice. Konference je určena odborné veřejnosti, která se zajímá o trendy v této oblasti.

Budeme se těšit na vaše hlasy a při výběru vám přejeme šťastnou volbu!

Partneři soutěže

Hlavní partner

AEC - logo


Odborný garant

SPIR - logo

Hlavní mediální partner

Strategie - logo


Mediální partneři

Aktuálně - logo Atlas - logo ICQ - logo


Blesk - logo Centrum - logo iDNES.cz - logo


Reflex - logo Seznam - logo

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).